ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολή «Foch»: Γαλλία - Ελλάδα συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Αποστολή «Foch»: Γαλλία - Ελλάδα συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο
© Marine nationale

Με την αρμάδα του γαλλικού Ναυτικού που συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle πλέουν οι φρεγάτες τους Πολεμικού Ναυτικού, ενισχύοντας τη διαλειτουργικότητα των δύο ναυτικών δυνάμεων.

Η ναυτικός σχηματισμός υπό το γαλλικό αεροπλανοφόρο συνοδεύτηκε από την ελληνική φρεγάτα «Ψαρά». Κατά τη διάρκεια της συνοδείας, ο υποναύαρχος Μαρκ Οσεντά, διοικητής της ναυτικής δύναμης του Charles de Gaulle, επισκέφθηκε την ελληνική φρεγάτα και συνομίλησε με το πλήρωμα.

Επίσης, από τον απόπλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου και έως τις 28 Ιανουαρίου, το γαλλικό σκάφος συνοδευόταν από την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι».

Στις 29 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι, ο γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την αυξημένη παρουσία του γαλλικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και κοινές ναυτικές και χερσαίες επιχειρήσεις.

2020 MBST 007 G 036 011
2020 MBST 007 G 036 011


© Marine nationale

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ