ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δίνει αγώνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Novartis

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δίνει αγώνα για να  αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Novartis
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

«Το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη του, δίνουν τον αγώνα για να  αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Novartis», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη σε εκδήλωση του κόμματος στο Αγρίνιο.

«Όλα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Η τυφλή γραμμή σύγκρουσης που έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συσκοτίζει την υπόθεση», σημείωσε.

Μιλώντας στην εκδήλωση η κ. Γεννηματά ανέφερε πως το 2020 είναι η χρονιά που μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα αλλαγή και χαρακτήρισε το 2020 μια χρονιά κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα.

«Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις.

Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την Τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών Αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή. Μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που θα εξασφαλίσει και το περιβάλλον για την οικονομική ανάκαμψη.

Λέμε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να απαντήσουμε με όποιο τρόπο απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε.

Για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, η κ Γεννηματά ανέφερε πως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα εξελίσσεται σε ελληνική τραγωδία.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών. Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Θα επαναλάβω ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπισθεί. Την ώρα που χρειάζεται να αυξήσουμε με κάθε τρόπο την πίεση προς την Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις, η κυβέρνηση μοιρολατρικά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Ελλάδα - και ιδιαίτερα τα νησιά μας – ασφυκτιούν από τις αυξημένες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς σε απάνθρωπες συνθήκες, ενώ οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να εκραγούν. Σκεφτείτε ότι ο πληθυσμός των μεταναστών σε κάποιες περιπτώσεις είναι ίσος ή και υπερβαίνει τον τοπικό πληθυσμό. Που όπως γνωρίζετε, αυτός ο πληθυσμός, είναι ο συνοριοφύλακας της Ευρώπης.

Μέχρι να αποφασίσουμε το νέο Δουβλίνο, πρέπει να δοθούν ριζικές λύσεις:

-Με αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Ουσιαστικό ρόλο για την Frontex μέσω της γενναίας ενίσχυσης της επιχειρησιακής της εντολής αλλά και των μέσων που της παρέχονται

-Με κατανομή των αιτούντων άσυλο σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης και με σύστημα κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται.

- Με αλλαγή της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, ώστε να σταματήσει ο Ερντογάν τους εκβιασμούς και ν’ αποσυμφορηθούν τα νησιά μας».

Για την οικονομική πολιτική τόνισε πως «τα υπερπλεονάσματα, συνεχίζονται. Δεν διεκδικεί τη μείωση των υπερπλεονασμάτων ο κ. Μητσοτάκης γιατί ούτε εδώ θέλει να πιέσει τους εταίρους και δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι περικοπές, θα συνεχιστούν οι αδικίες.

Το υπερταμείο της υποτέλειας παραμένει στα χέρια των δανειστών για πολλά χρόνια ακόμα χωρίς να έχουμε εμείς τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτό τον πλούτο για να ενισχύσουμε και την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό μας για να εξασφαλίσουμε τις νέες γενιές.

Προσωρινά επιδόματα αντί για κοινωνικό κράτος. Εμείς προτείνουμε και καταθέσαμε πρόταση νόμου, να δοθεί κανονική 13 η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία. Τον Απρίλιο τελειώνει η προστασία που είχε ξεκινήσει με τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και ξεκινούν οι πλειστηριασμοί. Βρέθηκα σε μία εκδήλωση στην Αθήνα με τον αρμόδιο Υπουργό και όταν είπα οπωσδήποτε να διασφαλιστεί η πρώτη κατοικία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών πήρα την απάντηση ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, διότι είναι εναντίον της λειτουργίας της αγοράς. Είναι απάνθρωπο να χάσουν τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το δάνειο τους.Ο κίνδυνος με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών. Γι’ αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί, ζητήσαμε να συσταθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής ώστε να βρούμε λύσεις. Να συνεννοηθούμε για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα προστασίας της Α’ κατοικίας. Στην βελτίωση της ζωής των πολιτών κρινόμαστε όλοι. Το ΕΣΠΑ λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι βλέπουν το τζίρο τους να μικραίνει σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς αυξάνουν τα κέρδη τους γιατί ακριβώς αυτός είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης. Και βεβαίως οι αγρότες παραμένουν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους. Είναι προ των πυλών η νέα ΚΑΠ και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά και είναι φανερό ότι πηγαίνουν για απώλεια κοινοτικών πόρων στον τομέα αυτό»

Για το ασφαλιστικό τόνισε πως «ο νόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση δεν αντιμετωπίζει τις αδικίες. Τον καταψηφίζουμε. Είναι μακιγιάζ της ΝΔ στο Νόμο Κατρούγκαλου. Μπορούμε να τον λέμε «Νόμο Κατρούγκαλου Βρούτση». Με απόλυτη συνέπεια δηλώνουμε λοιπόν ότι όπως καταψηφίσαμε τον Νόμο Κατρούγκαλου, θα καταψηφίσουμε και το νόμο της κοινοπραξίας.

  • Γιατί ο Νόμος Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται, καταργείται.
  • Γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο το Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα.
  • Γιατί περιέχει μεγάλες αδικίες εις βάρος των συνταξιούχων.
  • Γιατί επιφυλάσσει νέα προβλήματα για το μέλλον.
  • Γιατί δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της νέας γενιάς.

Για το Κίνημα Αλλαγής η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «γίνεται κάθε μέρα και πιο ελκυστικό στον ελληνικό λαό. Οι προοδευτικοί πολίτες επικροτούν την αυτόνομη πορεία. Αυτό ενοχλεί. Το 2020 είναι η χρονιά της μεγάλης αντεπίθεσης. Ένα πραγματικό ξεκίνημα Αλλαγής. Ξεκίνημα Αλλαγής με πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση. Με σχέδιο, πρωτοβουλίες και δράσεις. Μέσα και έξω από τη Βουλή, παντού σε όλη την Ελλάδα. Με νέες ιδέες και με νέα πρόσωπα. Και στόχο να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές.

Αναγέννηση με πράσινο συμβόλαιο. Δεν είναι απλά ένα όραμα που μας εμπνέει, είναι σχέδιο συγκεκριμένο, με νέους Εθνικούς στόχους.

Στις εξετάσεις στα μάτια των προοδευτικών πολιτών, στόχος μας είναι να πάρουμε 20 στην καρδιά των Ελλήνων πολιτών, να πείσουμε ότι υπάρχει η ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση της πραγματικής κυβερνώσας αριστεράς και μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με το Κίνημα Αλλαγής.

Να πετύχουμε τη νέα αλλαγή», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ