ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την ηγεσία UEFA - FIFA

Συνάντηση Μητσοτάκη με την ηγεσία UEFA - FIFA
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, για την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δύο φορείς με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατά τις πρώτες δηλώσεις τους, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ήταν δύσκολη η απόφαση που ελήφθη για την κάθαρση του ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως η Αθήνα «προσβλέπει στη βοήθειά σας».

Ο πρόεδρος της UEFA εξέφρασε τη χαρά του για την κυβερνητική προσπάθεια ενώ παρείχε χείρα βοηθείας, καθώς, όπως είπε «έχει θέληση να το λύσετε (σ.σ. το πρόβλημα)».

Ο ίδιος ευχήθηκε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κορυφή του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, όπως έγινε με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην «αυτοεξυγίανση» και εκτίμησε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης θα το λάβουν όλοι. Ακόμη, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει υπάρξει τον τελευταίο μήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε για τους άξονες που θα οδηγήσουν τελικώς στην εξυγίανση και οι οποίοι είναι: «αντιμετώπιση βίας, αντιμετώπιση χειραγώγησης αγώνων, διαιτησία, οργάνωση ποδοσφαίρου και οργάνωση ΕΠΟ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ