Κίνημα Αλλαγής: Σε αυτή την άγρια κατασταλτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ όλοι είμαστε νησιώτες
Για αυταρχισμό και αναλγησία κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση μετά και τα πρωινά επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη για την κατασκευή των κλειστών κέντρων προσφύγων.
«Η απόβαση αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του αυταρχικού δόγματος "Νόμος και Τάξη" που η ΝΔ θέλει να εφαρμόσει στα νησιά μας, δεν αφορά εστίες πραγματικής ανομίας, αλλά τους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, δηλαδή τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής» τονίζει ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη.
Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει παράλληλα πως η κυβέρνηση προκαλεί τους νησιώτες με «την απουσία κάθε διαλόγου ακόμα και με τα μέλη του κόμματός της που κατέχουν αυτοδιοικητικές θέσεις στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και σε Δήμους».
Χαρακτηρίζει «απίθανη» τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ότι «όλα αυτά γίνονται προς όφελος (!!!) των κατοίκων των νησιών, προκαλεί την Ελλάδα. Προκαλεί τον κοινό νου». «Προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματά μας. Σε αυτή την άγρια κατασταλτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ όλοι είμαστε νησιώτες», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.
«Πρέπει να κάνουμε κάτι σοβαρό»: Το σχέδιο για το κυκλοφοριακό παρουσίασε ο Κυρανάκης
15:55
Στάρμερ: Τα ζητήματα για την Ουκρανία πρέπει να αποφασίζονται από την Ουκρανία
15:54
Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη ο πατέρας της
15:47
Θεσσαλονίκη: Με υψηλές επιδόσεις ο ΟΑΣΘ κατά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μετρό
15:44