ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός: Στηρίζουμε τα έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό

Ξανθός: Στηρίζουμε τα έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα, ο Ανδρέας Ξανθός τοποθετήθηκε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: «Η κυβέρνηση προχώρησε χθες στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΠΝΠ) για τα «κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού του κορονοϊού». Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα προστασίας της Δημόσιας Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπεριφερθεί με ανεύθυνο και δημαγωγικό τρόπο όπως έκανε στο παρελθόν η ΝΔ (επιδημία ιλαράς, εποχική γρίπη), αλλά με θεσμική σοβαρότητα και ευθύνη. Στηρίζουμε επομένως τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων και τις καλές διεθνείς πρακτικές. Ειδικά τώρα που επίσημα καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα.»

Ο κ. Ξανθός προσέθεσε ότι: «Για να έχουν όμως οι παρεμβάσεις περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού την αναγκαία κοινωνική συναίνεση, οφείλουν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσουν συνθήκες υπεύθυνης ενημέρωσης της κοινής γνώμης, διαφάνειας και αμεροληψίας στο χειρισμό κρίσιμων θεμάτων (ειδικά των προσλήψεων προσωπικού και των προμηθειών) και , κυρίως, συνεχή λειτουργική υποστήριξη του ΕΣΥ, των ΜΕΘ, των ΤΕΠ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) με το απαραίτητο προσωπικό και το αναγκαίο υγειονομικό υλικό. Μόνο έτσι μπορεί να εδραιωθεί το κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνηςκαι αλληλεγγύης στην κοινωνία και να αποτραπούν φαινόμενα πανικού και υπερβολών στην διαχείριση αυτής της νέας απειλής για τη Δημόσια Υγεία.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ