ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Κυνική η ομολογία Παπαγγελόπουλου - Αναμένουμε την απάντηση Παππά

Πέτσας: Κυνική η ομολογία Παπαγγελόπουλου - Αναμένουμε την απάντηση Παππά
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στα ύψη είναι το πολιτικό «θερμόμετρο» μετά από τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησε κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έδωσε την δική του εκδοχή για την συνάντηση που είχαν. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά.

«Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε σήμερα ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή».

«Ομολόγησε μάλιστα το αδιανόητο: ότι δύο Υπουργοί "συζητούσαν" με επιχειρηματία για... “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!», αναφέρει ακόμα και σημειώνει:

«Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Αναμένουμε την απάντηση του κ. Παππά για τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις», καταλήγει.

Προανακριτική: Η απάντηση Παπαγγελόπουλου στη μήνυση και τις καταγγελίες Μιωνή

Οι καταγγελίες του επιχειρηματία

Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι του ζητήθηκαν χρήματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, θα καταθέσει μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις» φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, ο Σάμπυ Μιωνής είπε πως του ζήτησε λεφτά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για λογαριασμό του Γιάννη Φιλιππάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ