ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό ο Μουτζούρης

Μηταράκης: Να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό ο Μουτζούρης
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Την άποψη ότι «έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο με ψευδή στοιχεία με αποτέλεσμα να βλέπουμε να ενώνονται τα άκρα» εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης μετά τα χθεσινά επεισόδια σε Λέσβο και Χίο, ενώ σχολίασε ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό μετά την πρόσφατη προσβλητική συμπεριφορά του. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό υπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων τονίζοντας ότι από τους 42.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου, ο αριθμός θα πέσει στους 20.000.

Υπενθυμίζεται πως ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου «πρωταγωνιστεί» σε προσβλητικό προς τον πρωθυπουργό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να μιλάει με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και να λέει: «να και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στα νησιά, καθώς χωρίς απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, θα πρέπει να παραμείνει στη χώρα.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει: τη φύλαξη των συνόρων, επιστροφές προσφύγων στις χώρες εισόδου, τη δημιουργία κλειστών δομών, καθώς και τη διεθνοποίηση της προσφυγικής κρίσης.

Αναφορικά με τις κλειστές δομές υπογράμμισε ότι αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νησιών.

«Αυτή τη στιγμή η μέγιστη παραμονή στα νησιά είναι 14 μήνες και στόχος μας μετά τη δημιουργία των νέων κλειστών Δομών, είναι η παραμονή να μην ξεπερνά τους 6 μήνες» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Ο αρμόδιος υπουργός επανέλαβε ότι η χωρητικότητα των κλειστών κέντρων θα είναι ξεκάθαρη, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα όσα λέγονται για συσσώρευση χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, επανέλαβε το ρόλο της Τουρκίας στη μεταναστευτική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι με τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες δεν διακόπτονται οι μεταναστευτικές ροές.

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι ο κ. Μουτζούρης θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μηταράκη και να του ζητήσει συγγνώμη για την πρόσφατη συμπεριφορά του, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο βίντεο που δημοσιεύτηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ