ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν εμφανίστηκε η Τουλουπάκη στην Προανακριτική - Κλήτευση Παππά ζητά η πλειοψηφία

Δεν εμφανίστηκε η Τουλουπάκη στην Προανακριτική - Κλήτευση Παππά ζητά η πλειοψηφία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν εμφανίστηκε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπου επρόκειτο να καταθέσει σήμερα το πρωί, προκαλώντας δυσαρέσκεια στα μέλη της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τουλουπάκη απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή στην οποία διατύπωσε αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσης της, υποστηρίζοντας ότι έγινε με μη σύννομο τρόπο.

Θ.Πλεύρης: Ο λόγος που επικαλείται η κα Τουλουπάκη είναι προσβλητικός για τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Και σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή έστειλε εμπρόθεσμα την κλήση της κας Εισαγγελέως. Η στάση της είναι προσχηματική και προσβλητική. Προτείνω να στείλουμε σήμερα εκ νέου κλήση στην κα Τουκουπάκη για την Πέμπτη με την επισήμανση να παραδοθεί εμπρόθεσμα. Για την Τρίτη προτείνω τον κ.Παππά και την Τετάρτη τον κ.Τζανακόπουλο.

Σπ.Λάππας: Εμείς είχαμε προτείνει να κληθεί τελευταία η κα Εισαγγελεύς. Αλίμονο αν όποιος έρχεται εδώ κατηγορεί την κα Τουλουπάκη και η ίδια δεν έχει δικαίωμα μετά να απαντήσει. Εμείς προτείνουμε να έρθει

Β.Κεγκέρογλου: Εμείς ως παράταξη είχαμε προτείνει συγκεκριμένο τρόπο κλήτευσης της κας Τουλουπάκη αλλά δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία η πρότασή μας. Συμφωνούμε για τον κ.Παππά για την Τρίτη και προτείνουμε να κληθεί την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα η κα Εισαγγελεύς.

Ανώτατες πηγές της Επιτροπής επεσήμαναν πως όλα έγιναν σύννομα, καθώς η ίδια είχε ενημερωθεί προ δύο εβδομάδων για την ημερομηνία κατάθεσής της. Έδωσαν μάλιστα, στη δημοσιότητα και τη σχετική αλληλογραφία.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ζητείται να κληθεί να καταθέσει μετά τα όσα ανέφερε στην δική του κατάθεση ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής για συνάντηση στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10 Μαρτίου 2016 με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

88159371 2901699943223495 3202541067182276608 n 1


Η επιστολή της κ. Τουλουπάκη

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μιωνής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, παρουσία του Νίκου Παππά που -όπως είπε- αιφνιδιάστηκε.

Στη σημερινή συνεδρίαση όπου τέθηκε το θέμα κλήτευσης του Νίκου Παππά, φέρεται να αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Γ. Ραγκούσης: Αν εκτιμάτε ότι πρέπει να έρθει ο Παππάς τότε θα πρέπει επίσης να έρθουν οι κ.κ. Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης και η κυρία Παπαδάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς θα καταθέσει την Τρίτη. Για την Τετάρτη καλείται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη προγραμματίστηκε για την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ