ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Υποχρέωση του κράτους η κατασκευή hot spots

Καμμένος: Υποχρέωση του κράτους η κατασκευή hot spots
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κατασκευή των hot spots δεν πρόκειται να σταματήσει, καθώς πρέπει να είναι έτοιμα ως τις 15 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο Πάνος Καμμένος το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το υπουργείο δεν έχει λόγο για το που θα γίνουν τα hot spots ή τα relocation centers.
Παραχώρησε απλά τους χώρους που του ζητήθηκαν. Πρόκειται για μια υποχρέωση του ελληνικού κράτους την οποία αναλάβαμε να εκπληρώσουμε».

O κ. Καμμένος ανέφερε ότι αλλάζει η τοποθεσία που θα γίνει hot spot στην Κω, ενώ παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου αλλά και φορεών του νησιού, λέγοντας ότι υπό την καθοδήγησή του "κάποια συμφέροντα" οργάνωναν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους του Δέλτα και του Ωραιοκάστρου, δήμων που αντιδρούν στο ενδεχόμενο κατασκευής κέντρου μετεγκατάστασης στα Διαβατά, τόνισε ότι «αυτό που τους ξεκαθάρισα είναι ότι αν υπάρχει άλλος χώρος, είμαστε διατεθειμένοι να το μεταφέρουμε. Δεν γίνεται όμως να διακοπούν οι εργασίες καθώς τα κέντρα θα πρέπει να είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ