ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέρριψε τα σενάρια εκλογών ο Νίκος Βούτσης

Απέρριψε τα σενάρια εκλογών ο Νίκος Βούτσης
Νίκος Βούτσης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοιχτή παραμένει η πρόσκληση διαλόγου προς τους αγρότες για να μετάσχουν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής με τον Νίκο Βούτση να εκφράζει την ελπίδα ότι οι αγρότες θα ανταποκριθούν θετικά.

«Περιμένουμε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι δημοκρατικού διαλόγου με την παρουσία όλων των αντιπροσωπειών των αγροτών. Είναι δικό τους θέμα, συζητούν και ελπίζουμε να ανταποκριθούν θετικά. Ο διάλογος μόνον να βοηθήσει μπορεί», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. «Γίνεται προσπάθεια και εργαζόμαστε για να γίνει αυτή η συζήτηση», ανέφερε.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Νίκος Βούτσης απέρριψε τα σενάρια πρόωρων εκλογών που τροφοδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. «Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών», είπε και πρόσθεσε πως δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο.

«Δεν εξήγγειλε εκλογές», επεσήμανε για να συμπληρώσει πως «είναι πολύ πρόσφατη η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση» και «πως έχουμε μπροστά μας το μεγάλο στοίχημα για την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να πάμε στο μεγαλύτερο στοίχημα για το χρέος». Ζήτησε να μην υπάρχει αδημονία και χαρακτήρισε ως «δημιουργική συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο» τις δηλώσεις Καμμένου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής «βρισκόμαστε σε μια σοβαρή φάση προώθησης του κυβερνητικού έργου και έχουμε φύγει από τη φάση της αμηχανίας». Αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία εάν δεν ευοδωθεί θα αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ