Ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, 158 βουλευτές της συμπολίτευσης στήριξαν στο νομοσχέδιο, ενώ 128 βουλευτές καταψήφισαν.
Με 158 θετικές ψήφους «πέρασε» και το άρθρο 47 που αφορά στην κατάργηση της λεγόμενης 13ης σύνταξης.
Κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «κροκοδείλια δάκρυα» τα όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε οτι προέβη μόνον σε καταγγελίες χωρίς να καταθέσει μια πρόταση και απέφυγε να πει το παραμικρό για τις αντισυνταγματικότητες του νόμου Κατρούγκαλου.
«Δεν συμβουλεύει κάποιος τον αρχηγό σας; Ότι ήταν υποχρεωμένος να απολογηθεί για την αντισυνταγματικότητα του νόμου του; Δεν του είπε να είναι προσεκτικός όταν μιλά για τα ασφαλιστικά, που έκοψε το ΕΚΑΣ, παρέδωσε “χάος και λαβύρινθο” στον ΕΦΚΑ, να πει κάτι για τος χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις; “Μόνο καταγγελία, και κουβέντα για τις συνταγματικές εκκρεμότητες», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, υποστηρίζοντας ότι το νέο ασφαλιστικό είναι βιώσιμο, ελκυστικό και ανταποδοτικό, ενώ καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση - κυρίως στους νέους.
Η μαθηματική ιδιοφυΐα που αποχώρησε από την Anthropic και έγινε το πρόσωπο της ασφάλειας της ΑΙ
13:00
Η Δανία λέει πως το ΝΑΤΟ θα έχει ευθύνη για την ασφάλεια της Αρκτικής βάσει της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
12:55
Προσφυγή εισαγγελέα κατά της απόφασης για τους δύο κατηγορούμενους με βαρύ οπλισμό στη Θεσσαλονίκη
12:46
Σε φορτισμένο κλίμα οι καταθέσεις των συγγενών στην δίκη για την τραγωδία των Τεμπών
12:41