ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Μετέτρεψαν την Προανακριτική σε «πλυντήριο σκανδάλων»

Παπαγγελόπουλος: Μετέτρεψαν την Προανακριτική σε «πλυντήριο σκανδάλων»
CNN Greece

Στη επιβεβαίωση του ραντεβού στο Μαξίμου με τον Σάμπυ Μιωνή προχώρησε σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ζητήθηκαν χρήματα από τον κ. Μυωνή.

Ο ίδιος μίλησε για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του, που στόχο δεν έχει μόνο εκείνον.

«Εγώ μπορώ να πω ότι είμαι μία απώλεια γιατί ο στόχος είναι άλλος, μεγαλύτερος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον Σάμπυ Μυωνή, επεσήμανε πως μπήκε στο κάδρο της Προκαταρκτικής μετά από κατάθεση της κυρίας Ράικου.

«Είναι μία πλήρη απόδειξη της μεγάλης κατηγορίας που έχει στήσει, όχι μία εγκληματική οργάνωση, το διορθώνω, από δω και πέρα θα μιλάω για μία συμμορία, για μία συμμορία που λυμαίνεται τον τόπο μας εδώ και πολλά χρόνια, η οποία αποτελείται από διεφθαρμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες και άκρες και στον κρατικό μηχανισμό λόγω του πελατειακού συστήματος», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Για την Προανακριτική Επιτροπή σημείωσε πως θα μείνει ως μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας του Κοινοβουλευτισμού και της Δικαιοσύνης. «Από επιτροπή διερεύνησης της αλήθειας, θα μείνει ότι μετατράπηκε σε πλυντήριο σκανδάλων».

Και συνέχισε: «Πρώτος στόχος ήταν να ξεπλύνουν το σκάνδαλο Novartis. Δεν τους βγαίνει με το σκάνδαλο, είναι δεδομένο. Μετά πήγαν να ξεπλύνουν το σκάνδαλο του Νoor-1. Εμφάνισαν τον κύριο Γιαννουσάκη. Τι σχέση έχω με την υπόθεση που δεν μπορώ να καταλάβω. Εμφάνισαν τον κύριο Μυωνή για να ξεπλύνουν το σκάνδαλο Λαγκάρντ και τις ευθύνες που υπάρχουν. Για αυτό σταθμίζω ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι η λίστα που ήταν παρκαρισμένο το χρήμα των φοροφυγάδων της Ελλάδος, που εκτός των άλλων συνετέλεσε και στη χρεοκοπία της Ελλάδας».

Αναφορικά με την παρουσία του Νίκου Παππά στο ραντεβού με το Μυωνή, τόνισε πως ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής λειτούργησε με κίνητρα εθνικά.

CNN GREECE TSIPRAS 1802 31


Πηγή: CNN Greece

Επίσης ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως η Επιτροπή η δεν βρήλε τίποτε για τη Novartis γιατί δεν υπάρχει. «Ψαρεύουν λοιπόν στα θολά νερά του του βούρκου τους που ζουν χρόνια τώρα να βγάλουν κάτι τραβηγμένο από τα μαλλιά. Θα μετατρέψουν την Επιτροπή, την έχουν μετατρέψει σε πλυντήριο σκανδάλων», τόνισε, αναρωτώμενος σήμερα γιατί δεν καλούν τον κ. Σαμαρά.

«Ο κ. Σαμαράς είναι ο μηνυτής μου. Θα εξετάσουν την κατηγορία χωρίς να εξετάσουν τον μηνυτή μου» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες στο κάδρο της Προανακριτικής Επιτροπής μπει και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης.

Στην ερώτηση αν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον στηρίζει όσο θα έπρεπε, απάντησε ότι το αντίθετο συμβαίνει, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας στις δημόσιες τοποθετήσεις του αναφέρεται στις μεθοδεύσεις σχετικά με την υπόθεση της Novartis. «Ο κ. Τσίπρας με υποστηρίζει και με στηρίζει», υπογράμμισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Μάλιστα κάλεσε την Προανακριτική Επιτροπή να διευρύνει το κατηγορητήριο και ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος για όλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ