Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας
«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Έβρο.
«Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ έκανε λόγο για πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο.
Έκτακτα μέτρα στο Προσφυγικό: «Σφραγίζει» τα σύνορα, ενισχύει τις περιπολίες η κυβέρνηση
Ανέφερε πως υπήρξαν συλλήψεις, δεν διευκρίνισε όμως το πόσες ήταν, και γνωστοποίησε πως όσοι συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ. Όπως είπε, δεν θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.
Συνεχίζοντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.
«Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχτηκε και σημείωσε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων 28 ωρών «απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Ντόναλντ Τραμπ
09:20
Η Βουλγαρία και επίσημα στο ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ
09:10
Τα πρόσωπα που το 2025 μας υποσχέθηκαν ότι θα μονοπωλήσουν και το 2026
09:00
Το 2026 φέρνει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη - Ο φόβος της AI φούσκας
09:00