ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης: Ως πότε η ΕΕ θα κάνει πως δεν βλέπει την επιθετικότητα της Τουρκίας;

Χρηστίδης: Ως πότε η ΕΕ θα κάνει πως δεν βλέπει την επιθετικότητα της Τουρκίας;
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την ανάγκη σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών προκειμένου να καθοριστεί η εθνική γραμμή σε ό,τι αφορά τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και την ενδοχώρα, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι βρισκόμαστε δίπλα σας και δίπλα τους σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές για τους ακρίτες μας και για όλους τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς που βρίσκονται εκεί κάνοντας το χρέος τους προς την πατρίδα και τους Έλληνες», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στη τηλεόραση Άλφα TV Έβρου.

Ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε πως είναι αυτονόητο ότι στην παρούσα φάση τα κόμματα πηγαίνουν λίγο πιο πίσω καθώς το βασικό ζήτημα είναι να είναι η χώρα ασφαλής κι αυτό εγγυώνται όσοι βρίσκονται σήμερα στα σύνορα, είτε είναι χερσαία ή θαλάσσια.

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε δράσει πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικά. «Ήδη από τις 24 Ιανουαρίου η Φώφη Γεννηματά είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου μέσα στη Βουλή προειδοποιώντας γύρω από τα σύνορά μας, ειδικά στον Έβρο.

Πρέπει να δούμε σήμερα με νηφαλιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα πως θα διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα, ουσιαστικά, από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε και τόνισε ότι τα ελληνικά σύνορα, είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρθεί η ευρωπαϊκή ηγεσία στο ύψος των περιστάσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΚΙΝΑΛ είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ καθώς και Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να καθορίσουμε την εθνική στρατηγική μας.

«Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και στην ενδοχώρα δημιουργεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Επομένως η λύση δεν είναι επικοινωνιακή. Είναι λύση που σχετίζεται με ουσιαστικές πράξεις. Και αυτές περιμένουμε να δούμε από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προς στιγμή είναι εντελώς αμήχανη απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας».

«Κατά συνέπεια εμείς λέμε ότι η προβοκάτσια της Τουρκίας είναι μία προβοκάτσια που δεν πρέπει να περάσει. Μιλάμε για μία τεχνητή κρίση στα σύνορά μας που δείχνει ότι η Τουρκία δεν αλλάζει τη στρατηγική της», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ