ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Το στρατιωτικό φυλάκιο 1 επισκέφτηκαν ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής της Ε.Ε.

Έβρος: Το στρατιωτικό φυλάκιο 1 επισκέφτηκαν ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής της Ε.Ε.
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Tον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Έπειτα από σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, όπου τους ενημέρωσε γιατην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σινούκ και πέταξαν κατά μήκος των συνόρων του Έβρου προκειμένου να δουν με τα ίδια τους τα μάτια την κατάσταση που επικρατεί.

Στη συνέχεια προσγειώθηκαν στην Ορεστιάδα και κατευθύνθηκαν στο στρατιωτικό Φυλάκιο 1 των Καστανιών, αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εκεί, σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ενημερώθηκαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, για όσα έγιναν από το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού την Παρασκευή μέχρι σήμερα και αξιωματικοί του στρατού τους έδειξαν στρατιωτικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές από τα αντικείμενα που πετούσαν μετανάστες και πρόσφυγες από την άλλη πλευρά των συνόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ