Γεννηματά: Χορτάσαμε από λόγια, απαιτούμε από την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής
Σκληρή γραμμή απέναντι στην Τουρκία ζητά η Φώφη Γεννηματά και καλεί την κυβέρνηση να ασκήσει βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις της Ευρώπης ώστε να γίνει αντιληπτό ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.
Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε στην ανάγκη σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
«Χορτάσαμε από λόγια, απαιτούμε απο την Ευρώπη αλλαγή πολιτικής και συγκεκριμένες πράξεις», ανέφερε και σημείωσε ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται σε ενίσχυση της Frontex και εκταμίευση ποσών.
Αναρωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός έθεσε μια σειρά ζητημάτων προς την ηγεσία της Ευρώπης που βρέθηκε στον Έβρο, όπως την ανάγκη για σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία υπό την απειλή άμεσων κυρώσεων.
«Ζήτησε να κλείσει η Τουρκία τις πύλες προς την Ευρώπη, την αποσυμφόρηση των νησιών και την κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Ευρώπη;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε και πρόσθεσε:
«Φημολογείται ότι θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ερτογάν, θα είναι παρούσα η Ελλάδα; Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα φύγουν κι εμείς θα μείνουμε με λόγια παρηγοριάς», είπε.
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο
12:51
Παχυσαρκία: Μέχρι τη Δευτέρα η απόφαση για τα δωρεάν φάρμακα σε 8.000 δικαιούχους
12:50
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44
Αγρότες: Έκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο στον Προμαχώνα - Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
12:44