ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το σημερινό «κραχ» στο Χρηματιστήριο

«Πόλεμος» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το σημερινό «κραχ» στο Χρηματιστήριο
EUROKINISSI

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έγινε η σημερινή καταστροφική μέρα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για την σημερινή κατάσταση που επικράτησε και την πτώση του Γενικού Δείκτη σχεδόν με 8%.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μας ανησυχεί βαθύτατα η δραματική πτωτική πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας. Συνδέεται, άλλωστε, με την αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας, που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί. Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική. Ειδάλλως, αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Το Μαξίμου απάντησε στη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου τονίζοντας ότι «ο κ. Κουμουτσάκος δεν έχει προφανώς υπόψιν του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ιστορικά χαμηλά 16μήνου, στη σκιά οικονομικών και πολιτικών συγκυριών παγκοσμίου βεληνεκούς».

Και συνεχίζει : «Όσο κι αν ο κος Κουμουτσάκος επιθυμεί να αποδώσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση, φοβούμαστε ότι η πραγματικότητα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν. Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικός. H κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για ανάκαμψη και τη σταθερότητα της οικονομίας».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία παλινωδεί χωρίς σχέδιο, επικρατεί στη χώρα κλίμα ανασφάλειας αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή υπουργοί της φλερτάρουν με ηρωικές εξόδους για μια ακόμη φορά»,

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «το Χρηματιστήριο έκλεισε σήμερα κάτω και από το χαμηλό της 4ης Ιουνίου 2012 όταν η χώρα βρισκόταν στη δίνη των διπλών εκλογών, με την πτώση στις μετοχές των Τραπεζών να παίρνει δραματικό χαρακτήρα».

Διαβάστε ακόμα:

Από τις αρχές του 2016 το Χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες 26,47%

Μαζική έξοδος επενδυτών από τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ