ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για κλειστά κέντρα: Μελετώνται δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πέτσας για κλειστά κέντρα: Μελετώνται δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα είναι κοντά σε αεροδρόμια, μελετώνται για την κατασκευή κλειστών κέντρων, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτημα του CNN Greece κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για το σχέδιο για την «επόμενη ημέρα», ο κ. Πέτσας τόνισε πως βασικό μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης στον Έβρο και η παρεμπόδιση όσων θέλουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

Στα κλειστά κέντρα θα μεταφέρονται όσοι μπαίνουν παράνομα και θα εφαρμόζεται η διαδικασία απέλασης τους, τόνισε ο ίδιος.

Επίσης στα κλειστά κέντρα θα μεταφέρονται και οι παράνομοι μετανάστες από τα νησιά.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν πως παρότι σχεδιάζονται δύο κλειστά κέντρα, θα κατασκευαστεί πρώτα το ένα και στη συνέχεια θα εξεταστεί εάν υπάρχει ανάγκη δεύτερου.

«Συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία»

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μία «συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία».

«Συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία αποτελεί η συγκέντρωση μεταναστών στον Έβρο» τόνισε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας παράλληλα πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ για νέο νεκρό στον Έβρο.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για τη φύλαξη των συνόρων και θα συνεχίσει να διεθνοποιεί το θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία ενθαρρύνει μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

Τέλος, μίλησε για «ασύμμετρη απειλή» και τόνισε πως είναι «σαφής η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης από την ΕΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ