ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα επτά από τρία χρόνια η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

Στα επτά από τρία χρόνια η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στα επτά χρόνια «ανεβαίνει» ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να λάβει κάποιος την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση τροποποιείται ο κώδικας ελληνικής ιθαγένειας και επαναδιατυπώνονται οι συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων για τις οποίες προβλέπεται η εκπλήρωση συγκεκριμένων χρονικών προϋποθέσεων πριν την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης.

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία η εξίσωση αυτή γίνεται λόγω «του μεγάλου αριθμού προσώπων που έχουν χαρακτηριστεί ως πρόσφυγες κατά την πρόσφατη μαζική εισροή αυτών των προσώπων στην χώρα. Με βάση τα δεδομένα της κοινής πείρας εκτιμάται ότι τα τρία έτη δεν είναι επαρκή για την ενσωμάτωση αυτών των πληθυσμών και ως εκ τούτου προτείνεται να ενταχθούν στην γενική κατηγορία των αιτούντων την ελληνική ιθαγένεια για τους οποίους προβλέπεται χρονική προύπόθεση πριν την υποβολή της αίτησης τα 7 χρόνια».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ