ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Γεωργιάδη - Παππά - Σκουρλέτη στη Βουλή

Καυγάς Γεωργιάδη - Παππά - Σκουρλέτη στη Βουλή
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άγριο καυγά για το Ελληνικό, τα μεγάλα έργα και την αύξηση των θέσεων απασχόλησης είχαν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παππάς. Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο Πάνος Σκουρλέτης, που κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης ως ντίλερ συμφερόντων.

«Έχετε παγώσει το Καστέλι που μετά τον Ιούλιο έπρεπε να ξεκινήσει, έχετε παγώσει τον ΒΟΑΚ, τον Πατρών-Πύργου και το μετρό Θεσσαλονίκης. Μιλούσατε για 40.000 θέσεις εργασίας με αυτά τα έργα. Εχετε αθετήσει την προεκλογική σας στρατηγική», ανέφερε αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του ο Νίκος Παππάς με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά σε υψηλούς τόνους.

«Χάσατε. Χωνέψτε το. Κάντε αντιπολίτευση. Είναι σχεδόν θλιβερό και πένθιμο να λέτε συνέχεια ότι θα κάνατε πράγματα, αλλά δεν προλάβατε. Μάλλον ζείτε σε έναν ονειρικό δικό σας κόσμο ή η ήττα της 7ης Ιουλίου σας έχει κάτσει πολύ βαριά κι ακόμα δεν έχετε συνέλθει», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού.

«Το άσ' τα τα γνωστά να τα πείτε στον ΣΥΡΙΖΑ, στους φίλους σου το άσ' τα τα γνωστά, όχι σε μένα. Θα μας πει ο Νικολάκης, άσ' τα αυτά, σε μένα δεν περνάνε αυτά, εκεί που σε παίρνουν», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως η σημερινή κυβέρνηση ξεμπλοκάρει τα «παγωμένα» μεγάλα έργα που παρέλαβε.

Μάλιστα αναφερόμενος στην κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου έκανε λόγο για έργο που είναι μνημείο διαφθοράς του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική επικράτεια. «Κάνατε κατάτμηση του έργου για να το πάρει ο φίλος σας ο Καλογρίτσας πριν τον πουλήσετε. Η κυβέρνηση της ΝΔ το ξεμπλόκαρε και προχωράει. Παραλάβαμε όλα τα μεγάλα έργα παγωμένα από εσάς χωρίς μελέτες και χρήματα, και ένα ένα τα ξεκολλάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Τι είστε; Μεσίτης, ντίλερ συμφερόντων, νεροκουβαλητής; Αυτή είναι η αναπτυξιακή σας αντίληψη, πού το πάτε; Γιατί μάλλον τελικά το δυνατό σας χαρτί γίνεται αχίλλειος πτέρνα», παρενέβη ο Πάνος Σκουρλέτης με τον κ. Γεωργιάδη να σχολιάζει ότι μετά τα όσα αποκαλύπτονται στην Προανακριτική Επιτροπή για τον τρόπο που επιχειρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, τώρα είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει για συμφέροντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ