ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό για να μην υπάρξει διχοτομική λύση

Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό για να μην υπάρξει διχοτομική λύση
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

«Είναι μεγάλη χαρά και για εμένα και για όλη την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, να βρισκόμαστε σήμερα στην Κύπρο, σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για τους λαούς και των δύο χωρών μας. Ιδιαίτερη χαρά γιατί είχαμε μια γόνιμη, δημιουργική, πολύ χρήσιμη συζήτηση με την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, στην έδρα της, στη Λευκωσία, με επικεφαλής τον Άντρο Κυπριανού» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ανταλλάξαμε απόψεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον των λαών μας, σε μια περίοδο, σε μια εποχή, σε μια φάση, η οποία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, με ένταση και της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα, το Αιγαίο, την Ανατ. Μεσόγειο, στους λαούς της Κύπρου, της Ελλάδας, όλων των λαών της περιοχής, οι οποίοι είναι απέναντι σε μια ιμπεριαλιστική πολιτική ισχυρών παικτών εδώ στην περιοχή, με ένταση των ανταγωνισμών τους γύρω από οικονομικά συμφέροντα που υπάρχουν στην Ανατ. Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική. Και βεβαίως αυτοί οι ανταγωνισμοί πάντα οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις που την πληρώνουν πάντα οι λαοί όλης της περιοχής« ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας:

«Απ' αυτή τη σκοπιά εξετάσαμε κοινές δράσεις για την ανάπτυξη του φιλειρηνικού, του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών της περιοχής, για την ευημερία και την ανάπτυξη των λαών και των χωρών, έτσι ώστε να αποτελέσουν μια σημαντική ασπίδα απέναντι σ' αυτή την επιθετικότητα και την προκλητικότητα όλων αυτών των αντιδραστικών δυνάμεων που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις».

«Ταυτόχρονα, μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε και να επιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον κυπριακό λαό, προς τη δράση του ΑΚΕΛ και των δυνάμεων εδώ στην Κύπρο που παλεύουν για μια πραγματικά ενιαία Κύπρο, για να μην υπάρξει διχοτομική λύση, για να είναι ένα κράτος, το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυητές και προστάτες, χωρίς ξένες βάσεις και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χωρίς ΝΑΤΟποίηση του νησιού, με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατέληξε στη δήλωσή του αναφέροντας ότι: «Όλα αυτά τα ζητήματα τα επιβεβαιώσαμε και τα επαναλάβαμε και απ' αυτή τη σκοπιά θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την πάλη μας, την αλληλεγγύη μας, τη φιλία μας και μέσα από διμερείς συναντήσεις, που θα συνεχιστούν με την παραδοσιακή σχέση που έχουν για 10ετίες πλέον, έναν αιώνα κοντά τώρα τα κόμματά μας και βεβαίως με τις αντιιμπεριαλιστικές, φιλειρηνικές δυνάμεις της Κύπρου, τις μαζικές οργανώσεις, που δρούμε τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΑΚΕΛ και σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ