ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η ενότητα απέναντι στις τουρκικές απειλές

Θεοδωρικάκος: Να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η ενότητα απέναντι στις τουρκικές απειλές
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ενότητα στην αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και αναφερόμενος στην κατάσταση στα σύνορα έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που θα έχει διάρκεια και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις. 

«Οι άνθρωποι που συνωστίζονται στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες αλλά μετανάστες που παρανόμως επιχειρούν αν εισέλθουν και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και ζήτησε να διατηρηθεί ως κόρην οφθαλμού η ενότητα που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Διανύουμε μια δύσκολη και ταραγμένη περίοδο. Η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε ασύμμετρες απειλές. Μικροκομματικές τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις δεν έχουν κανένα νόημα στο πεδίο των εθνικών θεμάτων την στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ασύμμετρες απειλές», είπε και αναφερόμενος στην κατάσταση στα νησιά έκανε λόγο για ένα δισεπίλυτο πρόβλημα που θα έχει διάρκεια και στο οποίο δεν χωρούν αντιπαραθέσεις.

«Δεν έχουν θέση οι ιδεοληψίες. Απαιτείται ευθύνη και πατριωτισμός. Αποδείξαμε ότι είμαστε φιλόξενος λαός. Δεν ξέρω όμως κανένα που να φιλοξενεί στο σπίτι τους εκβιαστές του ή αυτούς που χρησιμοποιούν οι εκβιαστές τους. Οι άνθρωποι που συνωστίζονται στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες αλλά μετανάστες που παρανόμως επιχειρούν αν εισέλθουν και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν και δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην τροπολογία για την ιθαγένεια, που κατέθεσε στη Βουλή, λέγοντας ότι η χώρα δεν θα γίνει ελκυστικός προορισμός σε λαθρομετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ