ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ μετατρέπονται σε φερέφωνα fake news της Τουρκίας

Πέτσας: Ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ μετατρέπονται σε φερέφωνα fake news της Τουρκίας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επίθεση σε ελληνικά ΜΜΕ που αναπαράγουν fake news της Τουρκίας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «φερέφωνα» που πλήττουν το εθνικό συμφέρον και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα σύνορα.

«Είναι μάστιγα η παραπληροφόρηση και τα fake news. Υπάρχει χιονοστιβάδα fake news εκ μέρους της Τουρκίας που αναπαράγονται από ελληνικά ΜΜΕ. Είναι κρίνα να υιοθετούνται και λυπηρό που τα αναπαράγουν. Τέτοια φερέφωνα δεν θα τα σχολιάζαμε αν δεν έπλητταν το εθνικό συμφέρον. Εμείς θα προστατεύσουμε τα σύνορα. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε.

Παράλληλα, στο λογαριασμό του στο YouTube ο Στέλιος Πέτσας ανήρτησε ένα βίντεο με τίτλο: «Η αλήθεια για την κρίση στα ελληνικά σύνορα».

Πρόκειται για το βίντεο που παρουσίασε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Στο βίντεο περιλαμβάνονταν όλα τα ψέματα που ακούστηκαν από πλευράς Τουρκίας, αλλά και όλες οι ενέργειες που έγιναν από τουρκικής πλευράς για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

«Η Τουρκία ενθαρρύνει συστηματικά και βοηθά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα», αναφέρεται στο βίντεο, που παρουσιάζει τις ψευδείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί ανοίγματος των συνόρων, αλλά και τις κυνικές ομολογίες διακινητών που παραδέχονταν πως είχαν λάβει εντολή από τον «αρχηγό» - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτούς, ο οποίος μάλιστα μίλησε επώνυμα – δηλαδή από τον Ερντογάν.

Μάλιστα, στα πλάνα είχαν συμπεριλήφθει και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που παραδεχόταν το άνοιγμα των συνόρων και δήλωνε ψευδώς, όπως τονίζεται στο βίντεο, ότι έχουν περάσει δεκάδες χιλιάδες άτομα από την ημέρα που η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα.

Ακόμη, παρουσιάζονται τα tweet Τούρκων δημάρχων για άνοιγμα των συνόρων και δωρεάν ταξίδια προς τα σύνορα.

Τέλος, στο βίντεο γίνεται καταγγελία για τη χρήση δακρυγόνων κατά Ελλήνων αστυνομικών από Τούρκους ενστόλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ