ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπροσωπεία ΝΔ στον Έβρο: Απαντάμε σε όσους νομίζουν ότι τα σύνορα είναι διάτρητα

Αντιπροσωπεία ΝΔ στον Έβρο: Απαντάμε σε όσους νομίζουν ότι τα σύνορα είναι διάτρητα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΝΔ υποδηλώνει τη συμπαράστασή μας σε εκείνους κι εκείνες που δίνουν αυτή τη σημαντική, για τη χώρα μας μάχη, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν οι έντονες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών, που όπως όλα δείχνουν γίνονται βάσει σχεδίου», δήλωσε απόψε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργος Στεργίου, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Έβρου.

Σημείωσε ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «δεν έχει τις ρίζες του μόνο στο τι κάνουμε εμείς ως χώρα ή ως Ευρώπη, αλλά κυρίως σε διάφορα φαινόμενα, είτε πολεμικές συρράξεις, είτε άλλες αιτίες, που παρακινούν αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να προσπαθήσουν να βρεθούνε στην ΕE».

Ο κ. Στεργίου παρατήρησε ότι «ως ελληνική κυβέρνηση από το 2015 έως και τα μέσα του 2019, δίναμε τα λάθος μηνύματα».

«Αφήναμε να εννοηθεί ότι είναι εύκολο να διέλθει κάποιος από τα ελληνικά σύνορα, κάτι το οποίο εξελήφθη στην αρχήν ως αδυναμία της χώρας μας και φυσικά το εκμεταλλεύτηκαν διακινητές και όσοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη δυστυχία και τον ανθρώπινο πόνο».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ «η εν λόγω εικόνα της χώρας διαφοροποιείται», από τον Ιούλιο του 2019.

«Τραβήξαμε μία γραμμή με την πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, γιατί ακριβώς είχαμε προετοιμάσει ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων του μεταναστευτικού. Επειδή ακριβώς υπήρχε πολιτική βούληση από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, ήδη από τα μέσα του φθινοπώρου είχε ξεκινήσει ένας ουσιαστικός σχεδιασμός για την καλύτερη φρούρηση των συνόρων, μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Αυτός ο σχεδιασμός, αυτή η προετοιμασία νομίζω ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου σήμερα να έχουν μειωθεί οι ροές, χωρίς να σημαίνει ότι έχει λυθεί το πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι έχουμε δώσει μια δυναμική απάντηση σε όσους νομίζουν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι διάτρητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών «έδωσαν και μία ξεκάθαρη εικόνα, τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στους λαούς της Ευρώπης, ότι η πολιτική την οποία ακολουθούμε είναι εντελώς διαφορετική, από αυτήν που ακολουθήθηκε στο παρελθόν».

«Αισθανθήκαμε εθνικά υπερήφανοι για το στρατό μας, τα σώματα ασφαλείας και την πυροσβεστική και που επιτέλους έχουμε έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που φυλάσσει τα σύνορα», δήλωσε ο γραμματέας Οργανωτικού και μέλος της αντιπροσωπείας της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «ένα αξέχαστο οδοιπορικό από τις Καστανιές έως τις Φέρες» και σημείωσε ότι «αν μπορεί να βγει ένα θετικό μήνυμα πέραν του αυτονόητου, του πολύ σημαντικού, της φύλαξης και της οχύρωσης των συνόρων… είναι ότι με μπροστάρη τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη ενώθηκαν οι Έλληνες με κέντρο αυτής της ένωσης τον Έβρο, τα σύνορά μας».

«Ενώθηκαν απέναντι σε μία πρόκληση, απέναντι σε μία απόπειρα παράνομης εισβολής και ενώθηκαν ουσιαστικά και όχι ευκαιριακά και καταλάβαμε όλοι πόσο περισσότερο δυνατοί είμαστε ενωμένοι…».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ