ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ρέγκλινγκ – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ρέγκλινγκ – Τι συζητήθηκε
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME

Τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση οι κ. Μητσοτάκης και Ρέγκλινγκ συζήτησαν για την επιτυχημένη εξέλιξη της πέμπτης αξιολόγησης, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την αντιμετώπιση εξωγενών κινδύνων όπως είναι ο κορωνοϊός.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν αρχικά προγραμματισμένη για χθες, Παρασκευή, ωστόσο τελικά αναβλήθηκε για σήμερα.

Όπως και στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Άντριου ΜακΝτάουελ την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τον προσκεκλημένο του με… fist bump, δηλαδή χρησιμοποιώντας τη γροθιά του.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα συναντηθεί στις 11:00πμ με τον Χρήστο Σταϊκούρα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ρέγκλινγκ ξεκίνησε υπό τον πρωθυπουργό, διευρυμένη σύσκεψη για τον κορωνοϊό, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

2870818


Πηγή: ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη σύσκεψη μετέχουν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ