ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη για αγρότες: «Ισχύει η πρόταση για διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση»

Γεροβασίλη για αγρότες: «Ισχύει η πρόταση για διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση»
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Επιμένει η κυβέρνηση στην πρόταση για διάλογο με τους αγρότες, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να λήξουν οι κινητοποιήσεις.

Όπως επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, «ισχύει η πρόταση για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στις προτάσεις του αγροτικού κόσμου, τον οποίο ωστόσο κάλεσε να μην αδιαφορεί για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η κα Γεροβασίλη κάλεσε ακόμη τους αγρότες να απομονώσουν όλους εκείνους που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους για αποκλειστικά πολιτικούς λόγους, εκμεταλλευόμενοι τα πραγματικά τους προβλήματα. «Αυτοί που τους αγκαλιάζουν είναι αυτοί που πριν λίγα χρόνια τους λοιδορούσαν. Πολύ σύντομα οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι θέλουν τις βέλτιστες λύσεις και ποιοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση, επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά τηρεί τη συμφωνία προσθέτοντας ότι «τώρα η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των θεσμών». «Σταθερή μας θέση είναι ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα διότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι ο αρμόδιος υπουργός, τήρησε τη δέσμευσή του για βελτιωτική πρόταση στους ελεύθερους επαγγελματίες για τις εισφορές, με την οποία ενισχύονται τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, ενώ προβλέπονται κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τα μεγάλα και τα πολύ μεγάλα.

Μιλώντας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ενημέρωσε ότι σήμερα συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη των προέδρων για τον ορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ, ζήτησε συναίνεση από την αντιπολίτευση και ειδικά από τη Νέα Δημοκρατία να συνδράμει για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, προσθέτοντας πως αν δεν γίνει αυτό η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει τη διαδικασία με κάθε νόμιμο διαθέσιμο τρόπο.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι γίνονται εργασίες για τη δημιουργία 5 hot spots προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου, καθώς τηρεί τις δεσμεύσεις της, πράγμα που κάλεσε να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αλλά και η Τουρκία, την οποία αποκάλεσε «κλειδί» για τον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα γνωστοποίησε την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο για το προσφυγικό. Θέμα της συνομιλίας ήταν οι επαφές της Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία για το προσφυγικό, ενώ υπογράμμισε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία δεν τέθηκε θέμα κοινών περιπολιών, με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει πως οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ