ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να αποσύρει άμεσα το ασφαλιστικό η κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Να αποσύρει άμεσα το ασφαλιστικό η κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να αποσύρει άμεσα το σχέδιό του για το ασφαλιστικό, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως είναι φανερό σε όλους, ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση αυτή, καθώς πλήττεται η οικονομία και η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

Στη ΝΔ ρίχνουν το γάντι στον πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας πως η παράταξη δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την παραφιλολογία που έχει, όπως τονίζουν, στόχο να παραπλανηθεί ο κόσμος και να φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από το ασφαλιστικό και τα σκληρά μέτρα.

Στη Συγγρού παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκλογολογία που έχει ήδη ξεκινήσει, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση, μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει, είναι αυτή που έχει ξεκινήσει αυτή τη συζήτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη στη συζήτηση αυτή και με ανάρτησή του στο Twitter τονίζει πως «όποτε και να γίνουν εκλογές η ΝΔ θα είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη».

Συνεργάτες του Προέδρου του κόμματος επισημαίνουν για τον Αλέξη Τσίπρα πως «αν δεν μπορεί να κυβερνήσει να το πει, η μόνη λύση θα είναι οι εκλογές, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα».

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως η οικουμενική κυβέρνηση δεν αποτελεί λύση. «Η οικουμενική δεν θα λύσει τίποτα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα εκφράζουν αμφιβολίες αν θα ψηφίσουν μέτρα με τον Τσίπρα Πρωθυπουργό. Από που και ως που θα τα ψηφίσουν με άλλον Πρωθυπουργό», διερωτούνται.

Σε κάθε περίπτωση όμως στη ΝΔ εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να αιφνιδιάσει για μία ακόμα φορά όπως έκανε και κατά το παρελθόν και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του επιρρίπτει ουσιαστικές ευθύνες σε προσωπικό επίπεδο στον Αλέξη Τσίπρα τόσο για την επιδείνωση της οικονομίας τους τελευταίους μήνες, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί εκτός Σένγκεν.

Στην παρέμβασή του χθες σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κατάσταση στο πρσφυγικό-μεταναστευτικό είναι εξαιρετικά κρίσιμη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία όπως τόνισε «για πολλούς μήνες είναι εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες και αδράνησε εγκληματικά στέλνοντας μήνυμα σε όλους πως η Ελλάδα είναι μια ανοχύρωτη χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τις οποίες η ίδια ανέλαβε, για να μη δώσει δικαιολογία σε όσους θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα στο περιθώριο της Συνθήκης Σένγκεν και να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες και να εφαρμόσει μία πολιτική, η οποία θα προχωρά σε έναν αυστηρό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Ευρώπη να εφαρμόσει «μια πολιτική χειροπιαστής στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα» και να ασκήσει πίεση στην Τουρκία «ώστε, επιτέλους, να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και να τελειώνει με αυτό το άθλιο κύκλωμα των διακινητών ανθρώπινων ψυχών».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ