ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Από τη συνάντηση με τη Μέρκελ ο κ. Μητσοτάκης αποκόμισε μόνο ευχολόγια

ΣΥΡΙΖΑ: Από τη συνάντηση με τη Μέρκελ ο κ. Μητσοτάκης αποκόμισε μόνο ευχολόγια
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Με μια επικριτική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αποκόμισε μόνο «ευχολόγια και αυτονόητες λεκτικές καταδίκες για τον τουρκικό εκβιασμό», χωρίς «ούτε μισή αναφορά σε έκτακτη Σύνοδο και κυρώσεις στην Τουρκία».

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, έχοντας αποκομίσει μόνο ευχολόγια και αυτονόητες λεκτικές καταδίκες για τον τουρκικό εκβιασμό και την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών από τον Ρ. Τ. Ερντογάν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: «Διεθνοποίηση του τουρκικού εκβιασμού δεν είναι μόνο ενημέρωση αλλά και διεκδίκηση προκειμένου η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Πρωθυπουργός δυστυχώς δεν φαίνεται να διεκδίκησε τίποτα».

Συγκεκριμένα εγκαλεί τον Πρωθυπουργό ότι δεν πήρε «ούτε μισή αναφορά σε έκτακτη Σύνοδο και κυρώσεις στην Τουρκία», «ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη διαμοιρασμού των βαρών και νέου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη όπως το 2016. Επανέφερε μόνο το προ μηνών αίτημα για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μάλιστα εθελοντικά», «ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη για επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη, ώστε να έχουν κίνητρα να μείνουν εκεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η λύση στους εκβιασμούς Ερντογάν και την προσφυγική κρίση δεν μπορεί να είναι μόνο λεκτική αλληλεγγύη και μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ