ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρνήθηκαν να παραστούν οι αγρότες, αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή

Αρνήθηκαν να παραστούν οι αγρότες, αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή, μετά την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών να παραστούν στη συνεδρίαση.

Η πρόσκληση ωστόσο, παραμένει ανοιχτή διαμήνυσε η πρόεδρος της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, απορρίπτοντας πρόταση του Γιώργου Αμυρά να γίνει ο διάλογος με τους αγρότες, στα μπλόκα που έχουν στηθεί.

Στη συζήτηση είχαν προσκληθεί 20 αγρότες από τα μπλόκα του Έβρου έως της Κρήτης, ωστόσο, μόνον ένας από το μπλόκο του Ορχομενού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί με συνέπεια την αναβολή την συνεδρίασης.

«Από την επικοινωνία που είχαμε τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά και γι αυτό προτείνω να αναβληθεί η συνεδρίαση μιας και δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι από τα μπλόκα», είπε η Χαρά Καφαντάρη.

«Προσχηματική» και «επικοινωνιακή» χαρακτήρισαν την πρόσκληση για διάλογο με τους αγρότες βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον Νότη Μηταράκη από τη ΝΔ να αναφέρει ότι οι αγρότες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον Γιώργο Αμυρά από το Ποτάμι να επιμένει πως ο διάλογος δεν έχει στεγανά και ως εκ τούτου μπορεί και να γίνει και στα μπλόκα. «Δεν είμαστε οι 12 βούδες, ιδού η Ρόδος, ιδού και τα μπλόκα», υποστήριξε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ πως «το ασφαλιστικό και το φορολογικό χρειάζονται βελτίωση», αλλά και του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη πως η πρόσκληση προς τους αγρότες γίνεται χωρίς σχέδιο.

«Η Βουλή κάλεσε σε διάλογο χωρίς ατζέντα. Η ατζέντα είναι "τάμπουλα ράσα"... είναι ανοιχτή και κάνουν λάθος οι αγρότες να μην προσέρχονται», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ