ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα παραιτηθεί λόγω Ασφαλιστικού

Βασίλης Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα παραιτηθεί λόγω Ασφαλιστικού
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο στούντιο του CNN Greece Video Grab

Την εκτίμησή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υποβάλλει την παραίτησή του, κυρίως λόγω του Ασφαλιστικού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece και τον Ανδρέα Παναγόπουλο.

«Υπάρχει πολιτική αστάθεια και πιστεύω βασίμως, ότι ενδέχεται ένας αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, εξ’ ου και η καθυστέρηση εισαγωγής του νομοσχεδίου στη Βουλή», είπε ο Βασίλης Λεβέντης και εκτίμησε ότι τελικά το νομοσχέδιο «δεν θα εισαχθεί στη Βουλή γιατί είναι η ψηφοφορία που θα ρίξει την κυβέρνηση... Θα έλθει μια ωραία πρωία εντός του Μαρτίου κατ΄ εμέ- γιατί πιέζει και η αξιολόγηση που δεν μπορεί να καθυστερήσει- που θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας και θα υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του προς σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει με 153 βουλευτές και απόδειξη είναι ότι ζητούν από όσους διαφωνούν να παραιτηθούν υπέρ του επιλαχόντος. Αυτό δείχνει ένα πανικό... ».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ακολουθεί μια πολιτική τελείως διαφορετική από αυτή που είχε πει στο παρελθόν», γι’ αυτό και «οι βουλευτές του δεν μπορούν να πάνε στις περιφέρειές τους , θα φάνε ξύλο- δεν το προτρέπω αυτό- αλλά ο λαός δεν συγχωρεί, θυμάται τι έλεγαν πριν πέντε χρόνια και λέει: τι είστε απατεώνες;» .

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Λεβέντης επεσήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «λέει ότι έχει διαφορετικό σκεπτικό, αλλά μην ξεχνάει ότι μέχρι το Σεπτέμβριο ψήφιζαν μαζί με τον κ. Τσίπρα όλα τα νομοσχέδια και τα προαπαιτούμενα... Ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ παραμένει... Ο κ. Μητσοτάκης όταν θα πάει στο ΕΛΚ θα πιεστεί για να ψηφίσει το ασφαλιστικό ... είναι προτιμότερο λοιπόν να το ψηφίσει ως κυβερνητικός εταίρος με λόγο βαρύνοντα».

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σε ότι αφορά τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, ο Βασίλης Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μεταρρύθμιση αυτό που γίνεται με τους αγρότες. Δεν είναι τόσο αντίθετοι με το νόμο του Κατρούγκαλου.. Αισθάνονται ότι τους άφησες ξεβράκωτους στον Ατλαντικό και τους λες κολυμπήστε... Πρέπει να μελετηθεί λίγο καλύτερα το θέμα των αγροτών».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φόρτωσε όλες τις αμαρτίες της Ελλάδας σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς να επιβαρύνει τους Δημοσίους υπαλλήλους... «Κάνει ως παπατζής – δεν το λέω υβριστικά- ο Κατρούγκαλος παζάρια για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών...», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ