ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρτς: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως «όπλο» κατά της ΕΕ

Κουρτς: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως «όπλο» κατά της ΕΕ
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την στήριξη της Αυστρίας στην Ελλάδα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βιέννη, μετά την κατ΄ιδίαν συνάντησή τους.

Ο Αυστριακός καγκελάριος ευχαρίστησε την Ελλάδα «για την προστασία των συνόρων» και επιτέθηκε στην Τουρκία λέγοντας: «Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο κ. Κουρτς τόνισε ακόμη πως η Αυστρία θέλει να στηρίξει την Ελλάδα και να συνεισφέρει με τεθωρακισμένο όχημα και drones.

Ακόμη ανακοίνωσε πως είναι διατεθειμένος να διαθέσει 1 εκατομμύριο ευρώ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πως «πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Επίσης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για τις προσπάθειες που έχετε κάνει ώστε να κάνετε την Ελλάδα ελκυστική και πάλι για επενδύσεις, να προωθήσετε την ελληνική οικονομία».

«Η Ελλάδα έχει φτάσει σε καλό επίπεδο», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ