ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις από τον τουρκικό στρατό στον Έβρο

Παναγιωτόπουλος: Δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις από τον τουρκικό στρατό στον Έβρο
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τις καταγγελίες περί παραβίασης των συνόρων στον Έβρο από τον τουρκικό στρατό και απαγωγής Ελλήνων πολιτών διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Δημόσιες καταγγελίες για παραβίαση συνόρων στον Έβρο από τον τουρκικό στρατό και απαγωγή Ελλήνων πολιτών με σκοπό απαιτήσεων για λύτρα», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι «στο πλαίσιο της αποστολής τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καταγράψει γεγονότα παραβίασης εθνικού εδάφους από στρατιωτικό προσωπικό της γείτονος».

«Αντιθέτως, επισημαίνεται ότι, όπως καταδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, τα εθνικά σύνορα που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα φυλάσσονται με σθένος, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, ενώ η προάσπισή τους δεν εκπέμπεται απλά ως μήνυμα αλλά ως ρεαλιστική απόδειξη της αποφασιστικότητας της χώρας», κατέστησε σαφές ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το δωδεκάωρο μεταξύ 6 το πρωί και 6 το απόγευμα της Τρίτης, οι ελληνικές αρχές απέτρεψαν 473 απόπειρες εισόδου και προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου.

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Τρίτης 10 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο εξής:

  • Έχουν συλληφθεί 346 άτομα.
  • Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 43.397 περιπτώσεις.

Θωράκιση των συνόρων

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την άμεση ενίσχυση των συνόρων με πλέγματα και σιδερένιες κατασκευές και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να επεκταθεί κατά 40 χιλιόμετρα ο ήδη υπάρχων φράχτης στον Έβρο κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι το έργο επέκτασης του φτάχτη πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες και θα κοστίσει 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ που θα καταβληθούν από την ΕΕ, ως απάντηση των αρχών ασφαλείας της Ελλάδας στη τουρκική επιθετικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ