ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Συνολικά 45.094 απόπειρες παράνομης εισόδου από τα τέλη Φεβρουαρίου

Έβρος: Συνολικά 45.094 απόπειρες παράνομης εισόδου από τα τέλη Φεβρουαρίου
INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε 741 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Τετάρτης και 06.00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 2 προερχόμενοι από το Τονγκο και ένας από το Πακιστάν.

Ενώ η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις.

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 12 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

  • Έχουν συλληφθεί 351 άτομα
  • Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 45.094 περιπτώσεις

Ψευδές μήνυμα για επιστράτευση προκαλεί αναστάτωση

Χρυσοχοΐδης και Λεζερί στον Έβρο

Στο φυλάκιο Καστανεών Έβρου έφτασαν το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ftontex Φαμπρίς Λεζερί, ενώ ακολούθησε επιχειρησιακή συνάντηση στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας.

Στο μεταξύ, στο τελωνείο των Καστανεών επανήλθε η ηρεμία, μετά τα χθεσινά επεισόδια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, ομάδες ατόμων από την τουρκική πλευρά εξαπέλυσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ ενώ άναψαν και φωτιές κατά μήκος του φράχτη.

Οι ελληνικές Αρχές απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών, κάνοντας την ατμόσφαιρα στην περιοχή ασφυκτική για αρκετή ώρα.

Σημειώνεται πως στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Frontex, που προσφάτως εντάχθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

Υπερπτήσεις πάνω από τον Έβρο

Νωρίτερα χθες, οι Τούρκοι έκαναν υπερπτήσεις με F-16 πάνω από τον βόρειο Έβρο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που σημειώνονται υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στην εν λόγω περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τον Βόρειο Έβρο σε ύψος από 10.000 έως 500 πόδια, στις 14:50 μ.μ.

Μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:27 μ.μ. ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τους Καλόγερους - βορειοανατολικά της Άνδρου στα 26.000 πόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ