ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Μετά το Eurogroup του Μαρτίου τα μέτρα για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό

Πέτσας: Μετά το Eurogroup του Μαρτίου τα μέτρα για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Μετά το Eurogroup της 16ης Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην οικονομική αναταραχή λόγω κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως έχει προβλεφθεί να ρίξει η κυβέρνηση ρευστότητα ώστε οι αναταράξεις αυτές να είναι παροδικές.

Εξήγησε, παράλληλα, ότι μέχρι στιγμής η οικονομία δεν έχει κανένα θέμα και η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα. Όπως δήλωσε, όμως, σταδιακά θα κλείσουν τομείς της οικονομίας αλλά υπογράμμισε ότι τα δημόσια οικονομικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί πέραν της 30ης Απριλίου η ημερομηνία προστασίας της πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων άρσης της αβεβαιότητας και αποφυγής των αναταράξεων σε νοικοκυριά και τράπεζες.

Αναφορικά με τα όσα θα συζητηθούν στο Eurogroup, είπε:

«Ζητούμε, ό,τι μέτρα χρειαστεί να παρθούν, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στα κράτη. Δεύτερον, αν η διαταραχή στο ΑΕΠ είναι σημαντική, αν δηλαδή είναι χαμηλότερη από ότι είχε προβλέψει η κυβέρνηση να μειώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι».

Ερωτηθείς για την προκλητική στάση του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έχει εξαπολύσει βαρείς χαρακτηρισμούς προς τους Έλληνες και συνεχίζει να προκαλεί στον Έβρο, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν δέχεται μαθήματα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «θέλουμε κανόνες καλής γειτονίας. Αν συνεχίσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική εμείς θα είμαστε εδώ να φυλάσσουμε τα σύνορά μας και να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος, επανέλαβε ότι το θέμα με τους μετανάστες που είναι στα σύνορα είναι μια ασύμμετρη απειλή.

«Δεχόμαστε μία ασύμμετρη απειλή ανθρώπινο όπλο για να επιτευχθούν γεωπολιτικοί σκοποί εμείς δεν θα πέσουμε θύματα αυτού».

Σχολιάζοντας την υγεία της συζύγου του, που όπως έγινε γνωστό χθες νοσεί από κορωνοϊό, ο κ. Πέτσας είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του βρίσκονται στο σπίτι όπου και θα παραμείνουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Όπως είπε, θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί και νωρίτερα, ως μέτρο πρόληψης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας προχώρησε σε έκκληση προς τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ