ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο τα μέτωπα της αντιπολιτευτικής τακτικής του Κ. Μητσοτάκη

Δύο τα μέτωπα της αντιπολιτευτικής τακτικής του Κ. Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε δύο ουσιαστικά μέτωπα, στο προσφυγικό και το ασφαλιστικό, θα κινηθεί η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει επιλέξει τη στρατηγική των συνεχών παρεμβάσεων σε προσωπικούς τόνους και με στόχο την προσωπική αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την ανακούφιση των προσφύγων.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα, πρωτοβουλίες που θα κορυφωθούν με τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη να πείσει τους εταίρους πως η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξή τους για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ κρίσιμου ζητήματος, να διασφαλίσει πως δεν θα τεθεί θέμα εξόδου της χώρας από τη Σένγκεν, αλλά και να πιεστεί η Τουρκία να αναλάβει τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Μητσοτάκης αν και έχει επιλέξει να τηρήσει, όπως λένε στη ΝΔ στάση ευθύνης για το προσφυγικό, καθώς το θεωρεί τεράστιο εθνικό θέμα, κατηγορεί ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα για καθυστερήσεις αλλά και για την ανάληψη δεσμεύσεων τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να υλοποιήσει.

Στη ΝΔ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και κυρίως τις κοινωνικές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει το σχέδιο της κυβέρνησης. Στη Συγγρού επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πολιτικό αδιέξοδο και πως πλέον έχει απέναντι της την καθολική αντίδραση της κοινωνίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως μεταρρυθμίσεις χωρίς έστω μια ελάχιστη βάση συζήτησης και αποδοχής, με όλη την κοινωνία απέναντι δεν μπορούν να γίνουν και πως η κυβέρνηση εξαιτίας του λαϊκισμού και των ψευδαισθήσεων που συστηματικά καλλιεργούσε δεν έχει καμία αξιοπιστία για να συζητήσει μαζί τους.

Στη ΝΔ τονίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει ένας ουσιαστικός σύντομος διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς που να βασίζεται πάνω σε κοστολογημένα και πραγματικά στοιχεία και υπενθυμίζουν πως ο Πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή.

Σε αυτή τη λογική ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει άμεσα τις προτάσεις του και να ξεκινήσει ένα διάλογο από μηδενική βάση με τους κοινωνικούς εταίρους και τα κόμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ