ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Τηλεδιασκέψεις Μητσοτάκη με Κουτσούμπα και Βελόπουλο

Κορωνοϊός: Τηλεδιασκέψεις Μητσοτάκη με Κουτσούμπα και Βελόπουλο
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέχισε σήμερα, Τρίτη, τον κύκλο ενημερωτικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον κορωνοϊό

Πιο συγκεκριμένα, είχε τηλεδιασκέψεις με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για το κυβερνητικό σχέδιο και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του ιού, απάντησε στις ερωτήσεις τους και συζήτησε τις προτάσεις τους. Στη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων τονίστηκε επίσης η σημασία να ακολουθήσουν οι πολίτες το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει σήμερα στις 17:00 τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υπενθυμίζει σε όλους την κρισιμότητα της κατάστασης και για ακόμη μια φορά θα ζητήσει να περιοριστούν όλοι μόνο στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις.

Την ίδια ώρα, στόχος είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να λειτουργήσει και σαν «τονωτική ένεση» για τους πολίτες, καθώς αύριο κλείνουν και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνεται τακτικά στους πολίτες εν μέσω αυτής της κρίσης, ενδεχομένως και μια φορά την εβδομάδα.

Στο προηγούμενο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό και είχε μάλιστα εκτιμήσει πως «τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ