ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συγκριτικός πίνακας κρουσμάτων/μέτρων με τις άλλες χώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συγκριτικός πίνακας κρουσμάτων/μέτρων με τις άλλες χώρες
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένας συγκριτικός πίνακας στον οποίο απεικονίζεται το επίπεδο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τις αντίστοιχες ημερομηνίες όταν η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα έλαβαν συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δόθηκε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, από τη στιγμή που σήμανε συναγερμός για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε, νωρίτερα και ταχύτερα από άλλες κυβερνήσεις, να λάβει μέτρα και να καταρτίσει σχέδια για την αντιμετώπιση του ιού.

Όπως φαίνεται, η Ελλάδα μερίμνησε για το κλείσιμο των σχολείων από τις 11 Μαρτίου, όταν τα κρούσματα ανέρχονταν σε 99, ενώ αντίστοιχες πρόνοιες ελήφθησαν στην Ιταλία και την Ισπανία αφότου οι νοσούντες υπερέβησαν τους 3.000 και τους 4.200 αντίστοιχα, συνεχίζουν οι πηγές.

Ο πίνακας καταδεικνύει επίσης ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει καταφέρει να συγκρατήσει τον ρυθμό εμφάνισης νέων κρουσμάτων, ειδικά πριν την αύξησή τους σε επίπεδο που ακόμα και χαμηλός ρυθμός περαιτέρω διασποράς ισοδυναμεί με χιλιάδες ασθενείς, καταλήγουν.

Ακουλουθεί ο πίνακας με στοιχεία για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης συγκριτικά με άλλες χώρες όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού και ημερολόγιο με όλες τις κυβερνητικές δράσεις έως τις 16 Μαρτίου:

89950817 742290619930666 6880413758515052544 n

Η εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα μέσω διαδραστικού χάρτη

Τη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα και παγκοσμίως καταγράφει εφαρμογή του iMEdD Lab, παρουσιάζοντας συγκεντρωτικά τα στατιστικά στοιχεία, όπως αυτά γίνονται διαθέσιμα από τους επίσημους εθνικούς φορείς.

Στα 352 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ οι θάνατοι είναι τέσσερις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, υπήρχουν 21 νέα κρούσματα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Παράλληλα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Ακόμη, τα 51 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι απροσδιόριστα.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.320 εργαστηριακά δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175.000 και οι θάνατοι τους 6.700, σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ