ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες - Αύριο η ψήφιση της διάταξης

Τσίπρας: Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες - Αύριο η ψήφιση της διάταξης

Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την άρνηση της ΝΔ να στείλει εκπροσώπους της στο ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για θεσμική εκτροπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε πως είναι κρίμα που ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη θητεία του ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση και ψήφιση της διάταξης που ορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών αύριο, λέγοντας ότι αυτές θα είναι τέσσερις.

«Καταθέτουμε διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις. Έτσι θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και θα δημιουργηθούν τηλεοπτικά σχήματα ανεξάρτητα.»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι με δεδομένη την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συναίνεση, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει να προκηρύξει και να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό, τηρώντας όλες τις εγγυήσεις της διαφάνειας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον πρωθυπουργό μετά και το ναυάγιο της προσπάθειας που κατέβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, να εκλεγεί συναινετικά το νέο ΕΣΡ.

Η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Θα αντέξουμε, να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια μας έδωσε τρεις φορές ο ελληνικός λαός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ