ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγήκε από τον "πάγο" το παράλληλο πρόγραμμα

Βγήκε από τον "πάγο" το παράλληλο πρόγραμμα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζεται απο εκεί που είχε μείνει τον Δεκέμβριο η συζήτησή του στη Βουλή. 

Μετά από περίπου δύο μήνες στον πάγο, το παράλληλο πρόγραμμα επανήλθε για συζήτηση στη Βουλή, από το σημείο που είχε σταματήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν "αποσύρθηκε" μετά τις ενστάσεις των δανειστών.

Από το αρχικό νομοσχέδιο των 120 άρθρων έχουν αφαιρεθεί τα 40, καθώς άλλα μέτρα, με κυριότερο την επέκταση του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, «πέρασαν» με τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου Δεκεμβρίου κι άλλα συμπεριλήφθηκαν σε άλλα νομοσχέδια.

Η συζήτηση του ξεκίνησε σε κλίμα έντασης με την αντιπολίτευση να εξαπολύει ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική της. Για νομοσχέδιο «σαλάμι» που το έχουμε κόψει φέτες και το μοιράζουμε από εδώ και από εκεί, μίλησε από τη ΝΔ ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για καταρράκωση της νομοθετικής διαδικασίας και για συνονθύλευμα διατάξεων που δείχνει – όπως είπε- την τσαπατσουλιά της κυβέρνησης.

«Στο περιβάλλον μιας δύσκολης και επίπονης διαπραγμάτευσης είναι σημαντικό να δοθεί ένα σήμα ότι η κυβέρνηση μπορεί παράλληλα να προωθεί και θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις με ανακουφιστική λογική», απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ