ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι τα 800 ευρώ

Βρούτσης: Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι τα 800 ευρώ
ΙΝΤΙΜΕ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επωμιστεί όλα τα βάρη» απαντά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για την κριτική που δέχεται για το γεγονός πως δεν ανέλαβε την καταβολή του δώρου Πάσχα.

«Κάναμε μια γενναία παρέμβαση. Δίνουμε από 800 ευρώ σε όσους εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν, μετά από κυβερνητική παρέμβαση, τα ίδια χρήματα θα πάρουν και όσοι έμειναν άνεργοι από τις αρχές Μαρτίου, ενώ επεκτείνουμε το επίδομα ανεργίας σε όσους το δικαίωμα τους έληγε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020», σημείωσε στο δελτίο του ANT1.

Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε τις απολύσεις, ενώ στο ερώτημα αν η αναστολή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας θα φέρει απολύσεις, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι το μέτρο είναι προσωρινό και θα δώσει…. οξυγόνο στις επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά το επίδομα των 800 ευρώ, είπε ότι η ΠΝΠ θα εκδοθεί αύριο, Σάββατο και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ, ενώ τα χρήματα θα τα πάρουν οι δικαιούχοι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.Υπογράμμισε ότι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε, είναι ανέξοδη και ανεύθυνη.

«Πρόκειται για ακραίο λαϊκισμό και αστεία κριτική», είπε χαρακτηριστικά ο ρπουργός Εργασίας.

Επεσήμανε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά ζήτησε μέτρα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων ύψους 10 δισ. ευρώ κι όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πακέτο των μέτρων που υπερβαίνει τα 10 δισ., ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δεν έμεινε ικανοποιημένος.

«Όσα χρήματα και να δίναμε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητούσε περισσότερα», είπε ο κ. Βρούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ