ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην ΕΕ οδηγεί σε μειώσεις μισθών 50%

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην ΕΕ οδηγεί σε μειώσεις μισθών 50%
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον τη κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις που επιβάλλει στις εργασιακές σχέσεις για τον κορωνοϊό.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ' αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι:

«Αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, ας δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών:

  • Γαλλία: το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού.
  • Σουηδία: το κράτος πληρώνει το 95% του μισθού
  • Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ισπανία: το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού
  • Δανία, Πορτογαλία: το κράτος πληρώνει το 75% του μισθού

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης λοιπόν να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους αλλά θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης».

Βαθαίνει τη κρίση

Μιλώντας στο Mega, η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στα εργασιακά βαθαίνουν την κρίση και βρίσκονται στους αντίποδες όσων απαιτεί η κοινωνία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι:

«Οι επιλογές που έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και σε συρρίκνωση του μισθού των εργαζομένων, αν συνεχιστούν θα βρεθούμε την επόμενη μέρα με ένα κύμα ανέργων και εργαζομένων φτωχών. Αυτό θα συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας και η κρίση θα είναι βαθύτερη».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι:

«Η τελευταία επιλογή της κυβέρνησης είναι η επιβολή ενός νέου καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας, όπου πρακτικά οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα αν είναι κερδοφόρες ή αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μπορούν να βάλουν το προσωπικό τους να δουλεύει εναλλάξ μισό-μισό κάθε εβδομάδα, με 50% μείωση του μισθού για έξι μήνες, χωρίς καμία προϋπόθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ