ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Ειδικός απεσταλμένος του ΥΠΕΞ στη Βρετανία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων

Κορωνοϊός: Ειδικός απεσταλμένος του ΥΠΕΞ στη Βρετανία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όρισε τον πρέσβη Πάνο Καλογερόπουλο ως ειδικό απεσταλμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των προσπαθειών για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού σε σχέση με τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό και τον επαναπατρισμό τους, όποτε αυτός απαιτείται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του κ. Δένδια, ο ειδικός απεσταλμένος μεταβαίνει στο Λονδίνο, προκειμένου να συντονίσει τις σχετικές προσπάθειες, καθώς και τη συναφή συνεργασία με τις βρετανικές αρμόδιες αρχές.

Στο Λονδίνο θα μεταβεί, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, με ειδική πτήση που πρόκειται να επιστρέψει αργότερα την ίδια ημέρα στην Αθήνα, επαναπατρίζοντας δεκάδες Ελλήνων πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σημειώνεται πως η Βρετανία ανακοίνωσε ότι 759 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό, έως την Πέμπτη, στις 19.00 ώρα Ελλάδας, μια αύξηση 181 θανάτων σε διάστημα 24 ωρών.

Ο απολογισμός των νεκρών, που είναι αυξημένος κατά 31%, είναι ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Στην Αγγλία, οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι τους, εκτός από 4 ασθενείς, ηλικίας 82-91 ετών, αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 14.579 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ