ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοϊδης: Όσοι αστυνομικοί επιστρέψουν από Έβρο και νησιά θα ενταχθούν στην επιτήρηση των μέτρων

Χρυσοχοϊδης: Όσοι αστυνομικοί επιστρέψουν από Έβρο και νησιά θα ενταχθούν στην επιτήρηση των μέτρων
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί που δούλευαν σε γραφεία, αλλά και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος, το οποίο πλέον είναι ανύπαρκτο εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σε αυτούς θα ενταχθούν και όσοι αστυνομικοί επιστρέψουν από τον Έβρο και τα νησιά. Αυτά επεσήμανε σε συνέντευξή του στο Σκαι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπενθυμίζοντας ότι 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στον Έβρο και 1.500 στα νησιά, και ο οποίος τους χαρακτήρισε μικρούς ήρωες.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των κανόνων, ανέφερε ότι οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα τους τηρούν, και όπως είπε τούς αξίζει έπαινος, είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους. Σε γενικές γραμμές στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει συμμόρφωση στα μέτρα διευκρίνισε, στην ύπαιθρο τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά, λόγω αγροτικών εργασιών κλπ.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι είναι διαρκείς, αλλά τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, και στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει πρόστιμα, “αλλά να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια”. “Στόχος μας είναι να μείνουμε σπίτι. Ο εχθρός είναι αόρατος, ύπουλος πολύ επιθετικός... Μέχρι να βρούμε το πραγματικού φάρμακο το μόνο φάρμακο είναι η απομόνωση. Ας πάρουμε μια απόφαση τον επόμενο μήνα να είμαστε στα σπίτια μας” τόνισε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ποινές επιβάλλονται, καθώς τη Δευτέρα αποφασίστηκε να κλείσουν δυο λαϊκές γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. “Υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις αν δεν τηρούνται τα μέτρα” προειδοποίησε. “Είναι κρίμα να μην τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις”.

Για τον Έβρο ανέφερε ότι “ξεκινάμε την κατασκευή του φράχτη συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή”.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ