ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: «Κανείς δεν είναι τρελός για να ξεκινήσει πλειστηριασμούς Μάιο μήνα»

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: «Κανείς δεν είναι τρελός για να ξεκινήσει πλειστηριασμούς Μάιο μήνα»
INTIME

«Κανείς δεν είναι τρελός για να ξεκινήσει πλειστηριασμούς Μάιο μήνα. Σε κάθε περίπτωση ο προηγούμενος οικονομικός προγραμματισμός έχει αλλάξει». Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τις 30 Απριλίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως για το θέμα των πλειστηριασμών αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών και πως ο ίδιος έχει συναρμοδιότητα. Ωστόσο αναγνώρισε ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε σχέση με όσα διαπραγματευόταν η κυβέρνηση με τους θεσμούς το προηγούμενο διάστημα.

Όπως είπε υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διευθετηθεί το ζήτημα νομοθετικά, ωστόσο πρέπει να υπάρξει και μια διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Πρέπει να το δούμε και με τους έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ερωτηθείς για το θέμα τόνισε πως υπάρχει ακόμα ένας μήνας προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το ζήτημα της προστασίας πρώτης κατοικίας και τόνισε πως ήδη στην σχετική πλατφόρμα που λειτουργεί στο υπουργείο Οικονομικών έχουν υποβληθεί 3.100 αιτήσεις για την υπαγωγή δανειοληπτών στο ευνοϊκό πλαίσιο προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ