ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση Φίλη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Πρόκληση Φίλη στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Μίλησε για δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις απο αγρότες εγκάθετους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής.

Φωτιές άναψαν στη Βουλή οι καταγγελίες του Νίκου Φίλη για τη στάση της ΝΔ σε αγροτικό και προσφυγικό, καθώς μίλησε για δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις απο αγρότες εγκάθετους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής που πάνε χέρι -χέρι με τον Σόιμπλε.

"Ποιοι κλείνουν τα σύνορα στη Βουλγαρία και στήνουν ένα ιδιότυπο grexit;" αναρωτήθηκε και απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ απάντησε: "Εσείς, οι καπεταναίοι σας, που κλείνουν τους δρόμους και συγκρούονται με τους Βούλγαρους οδηγούς, Εσείς κλείνετε τα σύνορα, εγκάθετοι της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής είναι αυτοί που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας», ήταν η φράση του που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε», διαμαρτυρήθηκε όρθιος στο έδρανό του ο Δημήτρης Σταμάτης, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ακούγοντας τον Νίκο Φίλη να λέει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ανάλγητη, απάνθρωπη και "έπαιζε ακροδεξιά".

Ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους ο υπουργός Παιδείας κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ οτι ήταν εκείνη "που διέπρεψε στα Φαρμακονήσια, πνίγοντας πρόσφυγες", με τον βουλευτή της ΝΔ να φωνάζει ότι αυτό που κάνει είναι αθλιότητα.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Σταμάτης σχολιάζοντας τη ρητορική της κυβέρνησης περί διαπλοκής με αφορμή και την υπουργική τροπολογία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, στράφηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα λέγοντας «κοίτα ποιος μιλάει για διαπλοκή». «Αφού θέλετε να μιλήσουμε για διαπλοκή ας συζητήσουμε κάποια στιγμή και ποια συμφέροντα έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά και ποια συμφέροντα πήραν τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% και τον πήγαν στο 36%», είπε.

Για «επονείδιστη συμπεριφορά» του υπουργού Παιδείας έκανε λόγο η Κατερίνα Παπακώστα από τη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ