ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για τη συμφωνία με ΝΑΤΟ στη Βουλή

Κόντρα για τη συμφωνία με ΝΑΤΟ στη Βουλή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άγρια κόντρα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τη ΝΔ ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή με αφορμή τα αποτελέσματα της συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στην οποία αποφασίστηκε η αποστολή νατοϊκής ναυτικής δύναμης υπό γερμανική διοίκηση για να αναλάβει το έργο της αναγνώρισης παρακολούθησης και εποπτείας των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που προκλήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια να δοθεί στη Βουλή η απόφαση του ΝΑΤΟ, ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώθηκε από τον ίδιο μέσω της υπεύθυνης του κόμματος Ντόρας Μπακογιάννη και μίλησε για έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των στελεχών της.

«Η ΝΔ δεν έχει πλέον επικοινωνία μεταξύ της», ανέφερε και πρόσθεσε πως αποδεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις. «Ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος, που τώρα φεύγει δεν είχε καμία ενημέρωση και έκανε περίεργες δηλώσεις. Να συνεννοείστε μεταξύ σας, η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν ότι η συνομιλίες ήταν θετικές», είπε.

Περιγράφοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως στην στην περίπτωση διάσωσης ανθρώπων από την Τουρκία, θα προωθούνται αυτόματα στην Τουρκία. «Οι ελληνικές δυνάμεις που θα συμμετέχουν κατά δημόσια δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ θα επιχειρούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον ελληνικό εναέριο χώρο και οι τουρκικές στα τουρκικά, είναι απόλυτα σαφές ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός των ανάλογων Κέντρων Διάσωσης», επέμεινε
και διαβεβαίωσε ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι απολύτως εξασφαλισμένα.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια που διερωτήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούσε γερμανοτσολιάδες τους βουλευτές της ΝΔ, υπέβαλλε αίτημα στο ΝΑΤΟ. «Πως συμβιβάζεται αυτό, να αποτελεί το ΝΑΤΟ τον αστυνομικό που
εμπιστεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλύτερο το ΝΑΤΟ από τις ελληνικές δυνάμεις;», σχολίασε. «Εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ γερμανοτσολιάδες», αντέτεινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ