ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θεσμική εκτροπή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Κυρ. Μητσοτάκης: Θεσμική εκτροπή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγορεύει στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 συζητήθηκε και ψηφίστηκε η τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες EUROKINISSI/Αλέξανδρος Ζωντανός

Για θεσμική εκτροπή, επαναφορά του κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας και προσπάθεια δημιουργίας ενός συστήματος διαπλοκής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας τη στρατηγική της κατά μέτωπο επίθεσης κατά του πρωθυπουργού που έχει εγκαινιάσει εδώ και καιρό ο πρόεδρος της ΝΔ στην παρέμβασή του στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή έκανε λόγο για ασκήσεις αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού και την ελεύθερη αγορά πάντα υπό τον έλεγχο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής.

«Κανείς δεν διαφωνεί να υπάρχει διαφάνεια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Εσείς όμως δεν το πάτε εκεί. Με την τροπολογία έχετε ένα σκοπό. Να καταστήσετε τον κ. Παππα τον απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημερωσης. Και αφού έχετε φροντίσει να αδρανοποιήσετε πλήρως το ΕΣΡ» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε πλήρως με τον αριθμό των 4 αδειών που προωθεί η κυβέρνση επισημαίνοντας πως αν ήθελε την πολυφωνία θα ήθελε να δώσει και περισσότερες άδειες.

«Εχετε μπλέξει την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς με το καθεστώς αδειοδότησης. Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός περιορισμός στο καθεστώς των αδειών.Γιατί δεν επιβάλλεται και αντίστοιχους περιορισμούς στη λειτουργία και άλλων αγορών; Εστιατορίων, κομμωτηρίων, κινηματογράφων;» διερωτήθη ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως τον ενδιαφέρει μόνο να δημιουργήσει το δικό του σύστημα διαπλοκής.

«Είστε εσείς η διαπλοκή, είστε πιο παλιό και από το παλιό» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα βήμα βήμα σε αυταρχικό καθεστώς.

Στη ΝΔ υποστηρίζουν πως οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν στηρίζονται σε επιστημονική μελέτη καθώς η μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας,

που επικαλείται η κυβέρνηση, με σαφήνεια αναφέρει, όπως λένε στη Συγγρού, ότι βασίζεται σε στοιχεία πουπροσκομίστηκαν από το υπουργείο Επικρατείας του κ. Παππά και ότι δεν έγινε ούτε

επιβεβαίωση των στοιχείων, ούτε πρωτογενής έρευνα. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευση «ο κ. Τσίπρας κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι» καθώς, όπως επισημαίνεται, ηαρμοδιότητα ελέγχου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων έχει ανατεθεί συνταγματικά στην αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή, το ΕΣΡ.

Η ΝΔ δηλώνει έτοιμη να συμφωνήσει στην επιλογή νέων μελών του Συμβουλίου, με μόνη προϋπόθεση αυτό να έχει πλήρη αρμοδιότητα κατά το Σύνταγμα για την αδειοδότηση των σταθμών και όχι να υποβαθμιστεί σε διεκπεραιωτή της κυβερνητικής υστεροβουλίας.

Οσον αφορά την απόφαση της κυβέρνησης για 4 άδειες η ΝΔ κάνει λόγο για ενίσχυση της διαπλοκής της κυβέρνησης με τους υποψήφιους καναλάρχες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ