ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαία για την κυβέρνηση οι τηλεοπτικές άδειες απέναντι στις αγροτικές κινητοποίησεις

Σημαία για την κυβέρνηση οι τηλεοπτικές άδειες απέναντι στις αγροτικές κινητοποίησεις
Κλίμα από τα κυβερνητικά έδρανα στη συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας επί του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 11 Φεβρουαρίου 2016 EUROKINISSI/Αλέξανδρος Ζωντανός

Μία ακόμη κρίσιμη ημέρα περιμένει την κυβέρνηση με την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα για να διαδηλώσουν κατά του ασφαλιστικού. Αναλόγως της μορφής της σημερινής κινητοποιήσεις το Μαξίμου θα καθορίσει και την στάση του απέναντι στον αγροτικό κόσμο.

Η κυβέρνηση πέρασε μεν την τροπολογία που της εκχωρεί την δυνατότητα να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, γνωρίζει ωστόσο ότι και το επόμενο διάστημα θα κριθεί με ιδιαίτερη αυστηρότητα από την αντιπολίτευση και όχι μόνο που εκ των πραγμάτων την περιμένουν στην γωνία για να αποδείξουν ότι επιδιώκει να «χτίσει» την δική της διαπλοκή.

Ωστόσο και χθες η επιχειρηματολογία του κυβερνητικού επιτελείου στηρίχτηκε στην διαπίστωση πως όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να αντιπαρατεθούν με την διαπλοκή αντιθέτως ανέπτυξαν ιδιαίτερα στενές σχέσεις μαζί της.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε μάλιστα στην ομιλία του στη Βουλή ότι ο ελληνικός λαός έδωσε στήριξη στην κυβέρνησή του για να συγκρουστεί με τα κατεστημένα, να πολεμήσει τα συστήματα διαφθοράς και να καθαρίσει την χώρα από τις εστίες παραβατικότητας και ανομίας των ολιγαρχών και των συνεταίρων τους. Αναφέρθηκε δε και στην υπόθεση Siemens θέλοντας προφανώς να «χτυπήσει» ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να καταδείξει την διασύνδεση πολιτικών στελεχών με συμφέροντα.

Το Μαξίμου θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας καθώς ούσα πιεσμένη από το ασφαλιστικό αλλά και την στασιμότητα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές επιδιώκει να πείσει το σώμα των ψηφοφόρων της κυβέρνησης πως δεν έκανε πίσω από μία προεκλογική εξαγγελία την οποία ούτως ή άλλως είχε καταστήσει σημαία της ρητορείας της.

Για τον ίδιο λόγο η κυβέρνηση προτάσσει στην ατζέντα της το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα για το οποίο άλλωστε κατηγόρησε χθες την αντιπολίτευση πως κάνει τα πάντα για να το ακυρώσει και να το απαξιώσει στην συνείδηση των πολιτών. Το Μαξίμου μίλησε για επικοινωνιακό πόλεμο και μάλιστα υποστήριξε πως με παρότρυνση της αντιπολίτευσης προς την τρόικα το παράλληλο πρόγραμμα μπήκε προσωρινά στο ψυγείο για να επανέλθει τώρα με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων κάτι που επίσης αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.

Το χθεσινό Eurogroup εξελίχθηκε σχετικά καλά με τον επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ να καταθέτει την αισιοδοξία του για την διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό τόσο για τα αποτελέσματα του Eurogroup όσο και για τις συνομιλίες που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τους Πολ Τόμσεν και Πιερ Μοσκοβισί στο πλαίσιο μίας νέας προσπάθειας της κυβέρνησης να ενημερώσει τους θεσμούς για την πορεία του προγράμματος αλλά και να τους ζητήσει να διευκρινίσουν τί ακριβώς περιμένουν από την ελληνική πλευρά ούτως ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ