ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των τραπεζικών χρεώσεων

Ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των τραπεζικών χρεώσεων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Άμεσες ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης για τις χρεώσεις των τραπεζικών και διατραπεζικών εργασιών κατά τη διάρκεια του περιορισμού κίνησης των πολιτών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν 42 βουλευτές προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με επικεφαλής τον Νίκο Παππά, επισημαίνεται ότι αν και οι τράπεζες καλούν το κοινό να περιορίσει τις επισκέψεις του στις τράπεζες, επιλέγοντας ηλεκτρονικές συναλλαγές ή συναλλαγές μέσω ΑΤΜ, δεν έχει υπάρξει ως σήμερα αναπροσαρμογή προς τα κάτω χρεώσεων, όπως αυτών για την έκδοση/επανέκδοση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, των εξόδων εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΚΟ μέσω web ή mobile bank, κ.ά.

Στην ερώτηση επίσημαίνονται οι ιδιαίτερες συνθήκες για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, με 1,7 εκατ. εργαζόμενους να διαβιούν με ένα έκτακτο μηνιαίο επίδομα ύψους 533 ευρώ, αντί του μισθού τους, με 800 χιλιάδες επιχειρήσεις να πλήττονται και με 700 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ