ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

Την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να κληθεί σε ακρόαση ο αρμόδιος για ζητήματα Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αντικείμενο τη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση των πολιτών, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή των πέντε βουλευτών του, μελών της Επιτροπής στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει και επιβάλλει τη δωρεάν εκπομπή μηνυμάτων που αφορούν στην υγεία και ότι το ίδιο ισχύει και για κοινωνικά μηνύματα ευρέως φάσματος θεματολογίας.

«Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση μέσω της σχετικής διαδικασίας για την ακρόαση των υπεύθυνων κυβερνητικών παραγόντων να απαιτήσουμε κατ’ ελάχιστον την απολύτως διαφανή διαχείριση και τη διαμόρφωση όρων συναντίληψης για τον τρόπο χρηματοδότησης των Μέσων που είναι μία διαδικασία αναγκαία και ανεξάρτητη, κατά τη γνώμη μας, από την Επικοινωνία και Ενημέρωση του λαού μας σε σχέση με τον κορωνοϊό», αναφέρουν σχετικά.

Και προσθέτουν: «Εν τέλει επικαλούμαστε και τη δεδομένη ευαισθησία σας, όπως θα έπρεπε να ισχύει και για όλο το πολιτικό σύστημα για το ευρύτερο διαχρονικό ζήτημα των σχέσεων των Μέσων με τις Κυβερνήσεις και τα Κόμματα ως κορυφαίο ζήτημα Δημοκρατίας».

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας και Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ